pΚαλέστε μας: +30 210 9828739
Ολοκληρωμένες Λύσεις Υψηλής Τεχνολογίας

Φωτοβολταϊκά Πάρκα

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας υπάρχει δυναμική ανάπτυξη στην αγορά ενέργειας και συγκεκριμένα στην παραγωγή ενέργειας απο φωτοβολταϊκά συστήματα σε ταράτσες και σε αγρούς. Παράλληλα αναπτύχθηκε η ανάγκη για την προστασία των συγκεκριμένων επενδύσεων από κακόβουλες πράξεις.

Η Anynet Solution με την μακρόχρονη εμπειρία της έχει πετύχει σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες του κλάδου εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και σε σύντομο διάστημα έχει προχωρήσει σε δεκάδες εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας σε αγρούς. Έτσι, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την ιδανικότερη λύση για την μακροχρόνια προστασία της επένδυσής σας με τα καλύτερα υλικά της αγοράς.

 

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας σε φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελείται από τρία μέρη:
1. Σύστημα συναγερμού
2. Σύστημα παρακολούθησης & καταγραφής εικόνας
3. Σύστημα επικοινωνίας

 

1. Σύστημα συναγερμού

Τα συστήματα συναγερμού που χρησιμοποιούμε στις εγκαταστάσεις μας είναι του οίκου PARADOX CANADA. Ο συγκεκριμένος οίκος έχει 25ετή παρουσία στη χώρα μας μέσω της Ελληνικής αντιπροσωπείας PARADOX HELLAS και παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ασφάλειας. Συγκεκριμένα, στα παραπάνω συστήματα συναγερμού εκτός από τα συνήθη υλικά (πληκτρολόγιο, κεντρική πλακέτα, τηλεκοντρόλ, σειρήνα, ανιχνευτές κίνησης) χρησιμοποιούμε μονάδα επικοινωνίας μέσω δικτύου IP. Έτσι ο πελάτης καλύπτεται από μία μόνο συνδρομή κινητής τηλεφωνίας ή δορυφορικού Internet για το σύνολο των συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί (σύστημα τηλεμετρίας, σύστημα καταγραφής εικόνας) , εξοικονομώντας σημαντικά χρήματα ετησίως και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στο κόστος της αρχικής εγκατάστασης. Επίσης με το παραπάνω σύστημα έχει τη δυνατότητα ο πελάτης να έχει άμεση απομακρυσμένη πρόσβαση στον συναγερμό, από υπολογιστή, από κινητό τηλέφωνο ή από ταμπλέτα και να μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση (όπλιση, αφόπλιση, άναμμα φώτων, ενεργοποίηση σειρήνας, κ.τ.λ.). Η περιμετρική κάλυψη του αγρού πραγματοποιείται με υπέρυθρες δέσμες υψηλής ανθεκτικότητας για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα φωτοβολταϊκά πάρκα (θερμοκρασίες από -15 εώς και πάνω από 45 βαθμούς, υγρασία, έντονη βροχή, χιονόπτωση, χαλάζι κτλ) . Εναλλακτικά, υπάρχει δυνατότητα για περιμετρική κάλυψη της περίφραξης ή των φωτοβολταϊκών πάνελ με σύστημα πλαστικών οπτικών ινών. Παράλληλα παγιδεύουμε τα πίλλαρ, τον οικίσκο ή ακόμα και τους Inverter ανάλογα με την εγκατάσταση και τις ανάγκες του πελάτη.

 

2. Σύστημα παρακολούθησης & καταγραφής εικόνας

Το σύστημα παρακολούθησης του φωτοβολταϊκόυ πάρκου συνήθως αποτελείται από 4-8 αναλογικές κάμερες υψηλής ανάλυσης με δυνατότητα νυχτερινού φωτισμού με υπέρυθρα Led υψηλής απόδοσης. Η καταγραφή της εικόνας πραγματοποιείται από DVR στα οποία τοποθετούμε σκληρό δίσκο ειδικό για καταγραφή εικόνας, ανθεκτικό για συνεχή χρήση. Με το DVR μπορούμε να παρακολουθήσουμε ζωντανή εικόνα από το φωτοβολταϊκό πάρκο, να δούμε καταγραφές προηγούμενων ημερών, να κατεβάσουμε τις καταγραφές που μας ενδιαφέρουν στον υπολογιστή μας ή και να ανάψουμε τους προβολείς του φωτοβολταϊκού πάρκου όλα αυτά πολύ εύκολα από τον υπολογιστή, την ταμπλέτα ή και το κινητό τηλέφωνο του πελάτη. Το σύστημα τροφοδοτείται από μπαταρίες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος έτσι δεν χάνουμε από την καταγραφή καμία κακόβουλη πράξη ακόμα κι αν κόψει κάποιος το ρεύμα στο φωτοβολταϊκό πάρκο. Για καλύτερη ποιότητα εικόνας υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ψηφιακών καμερών υψηλής ανάλυσης 720p ή 1080p στην υπάρχουσα καλωδίωση με το αντίστοιχο DVR υψηλής ανάλυσης που θα τις υποστηρίζει.

 

3. Σύστημα επικοινωνίας

Το κομμάτι της επικοινωνίας του φωτοβολταϊκού πάρκου το αναλαμβάνει ένας δρομολογητής ADSL/3G/4G/SAT ανάλογα την κάλυψη της περιοχής. Η χρήση ADSL γραμμής δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση διότι είναι πάρα πολύ εύκολο κάποιος κακόβουλα να την κόψει. Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ενώ σε σημεία που δεν υπάρχει κάλυψη τότε καταφεύγουμε στην λύση του δορυφορικού internet. Η δουλειά του δρομολογητή είναι να μεταφέρει τα πολύτιμα δεδομένα των σημάτων συναγερμού, την εικόνα των καμερών αλλά και την τηλεμετρία του φωτοβολταϊκού πάρκου μέσω του internet στις συσκευές μας (laptop, tablet, κινητό) που έχουμε επιλέξει. Πάρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο τύπος του δρομολογητή. ‘Έτσι επιλέγουμε δρομολογητή που να είναι βιομηχανικής χρήσης και να έχει ενσωματωμένες ρουτίνες για αυτόματη επανεκκίνηση σε περίπτωση που το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία, γλιτώνοντας κόπο αλλά και χρήμα στις άσκοπες επισκέψεις στο φωτοβολταϊκό μας πάρκο. Όπως και στο σύστημα καταγραφής εικόνας το σύστημα επικοινωνίας τροφοδοτείται από μπαταρίες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

 

Καλέστε μας να συζητήσουμε την καλύτερη λύση για την προστασία της επένδυσής σας!